miércoles, 23 de noviembre de 2016

Juguem

En aquest post analitzarem dues aplicacions movils per a infants centrant-nos en un objectiu o un ítem concret a valorar. 
L'objectiu o ítem que he près com a referència són les emocions, avui dia es treballen molt, i com a conseqüència han sorgit una sèrie de aplicacions per a mòvil i tablets per tal que els infants traballin aquestes mitjaçant el joc. 

Cal dir que en la meva recerca he trobat moltes aplicacions dedicades a les emocions, però també haig d'aclarir que les aplicacions gratuites eren si més no bàsiques i fins i tot aburrides per a infants.

Els dos jocs que he escollit per fer la meva valoració són: Avokiddo Emotions i ABC Jungle. 

ABC Jungle és una aplicació gratuita que parla de les emocions mitjançant un mico, el joc consisteix en endevinar quin mico té l'expressio facial de l'emoció que es diu, bàsicament només parlem de tres emocions: content, enfadat i trist. El nom de les emocions apareixen escrites però també parlades. 
Cal destacar que es tracta d'una aplicació en anglès, cosa que també és beneficiosa per als infants perque tenen la oportunitat d'aprendre els noms de les emocions en anglès. Tenint en compte que l'aplicació esta destinada a infants menors de 8 anys crec que es tracta d'un joc molt bàsic que només mostra tres emocios i d'una manera poc clara. És un joc molt repetitiu del qual els infants es poder cansar rapidament ja que només tracta tres emocios i sempre utilitzant el mateix personatge. 







La següent aplicació Avokkido Emotions també és una aplicació d'emocions i també és en anglès però és un joc molt més complert i elaborat. Cal destacar que no s'imposa a cap franja d'edat i s'adreça a qualsevol tipus d'infants. 
També es presenten les emocions mitjançant animals però amb la dificultat que els infants són qui tenen el control absolut sobre aquests, els nens són els encarregats de fer-los riure o plorar per exemple. És un joc molt més interactiu i motivador per als infants que ofereix un ventall més ampli d'emocions, és interesant que els infants puguin controlar les emocions dels animals, familiaritzar-se amb questes per tal d'aprendre com gestionar-les. 
A més de treballar les emocions amb aquest joc els infants podràn potenciar la seva imaginació i expressar-se vestint i creant escenes per als animals, els nens poden trebalar l'expressió facial i corporal amb les reaccions dels animals a les situacions que ells mateixos els exposen, 
És un joc que personalment trobo molt complert i interesant per treballar les emocions amb els infant.  L'únic inconvenient d'aquesta aplicació és que no és gratuita i té un preu de 2.99€.

Adjunto un video per si voleu saber més amb profunditat sobre el joc: 

https://www.youtube.com/watch?v=TaI0OijZupo


Tot i que trobo que les emocions són un tema que és millor treballar a partir d'altres eines i fent un acompanyament amb l'infant la segona aplicació la trobo molt complerta per tal de complementar un treball d'emocions fet amb infants. 



Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario