jueves, 27 de octubre de 2016

NAVEGANTS D'INTERNET SEGURS

En l'actualitat internet és un tema molt comú i recurrent per a famílies i escoles per educar o entretenir els nostres infants. Però fins a quin punt els nostres infants estan segurs navegant per internet?







Els infants de la societat actual creixen, sembla ser, sabent de forma innata com utilitzar un aparell electrònic, com una tablet o un mòbil, podríem parlar d'una qualitat innata que els infants que neixen han adquirit per adaptar-se al món on neixeran, viuran i es desenvoluparan. 

No és estrany anar per carrer i veure famílies, els fills de les quals estant bocabadats mirant una pantalla, que probablement han demandat i els pares, lluny d'intentar passar estona en família i fer que els infants gaudeixin de l'entorn i el temps en família els planten aquell aparell màgic que els fa callar i estar-se quiets. 

Resultado de imagen de internet tabletsD'altra banda parlem de les escoles i l'ús que estan fent aquestes de les tecnologies i més concretament internet. Primer comencem parlant de l'abolició que s'està fent dels llibres de text, substituint-los per ordinadors portàtils, cal destacar que amb aquests aparells els mestres perden àmbit visual i com a conseqüència perden cert control sobre què fan els nens a l'aula, deixant-los "via lliure" per navegar per internet i donant-los fàcil accés a les xarxes socials, que els entreté i els distreu de les classes. 
Parlant dels més petits, també s'estan introduint ordinadors i aparells electrònics com a mètodes educatius.


Podem dir llavors que s'estan introduint eines tecnològiques a les escoles i se'ls està donant una utilitat d'entreteniment i distracció per part de les famílies sense donar un suport o un control, necessaris per altra banda, per tal d'assegurar que els nostres infants naveguen segurs per internet. Perquè la navegació sigui segura cal que se'ls doni recursos a les famílies per tal d'acompanyar als seus fills en la navegació per internet i controlar l'ús que se'n fa d'aquest. 

Per concloure cal dir que per tal que els nostres infants estiguin segurs navegant per internet cal que família i escola vetllin per l'ús que se'ls dona a les noves tecnologies i que s'ensenyi des de ben petits com es pot fer un bon ús d'aquestes. 



Bebé ordenador


Adjunto a continuació dues adreçes webs inspiradores aquesta entrada de blog i que ens ajuden a aconseguir una navegació per internet segura per als nostres menors. 


Panda Security (Abril 2014). Seguridad infantil en internet-Entrevistamos a Carlos Pajuelo de la escuela de padres. Recuperado el 27 de octubre de 2016, de http://www.pandasecurity.com/spain/mediacenter/familia/seguridad-infantil-en-internet-carlos-pajuelo-escuela-de-padres/


Unicef (Novembre 2011). Internet segura. Recuperado 27 de octubre de 2016, de http://www.unicef.org/argentina/spanish/Unicef_InternetSegura_web.pdf 
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

No hay comentarios:

Publicar un comentario